STATIONEN  

    

 

                  

           

Stationen i Maribo er forholdsvis ny, det første spadestik blev taget i august 1989, og i Maj 1990 stod den klar til brug. Det betød en hel del mere plads til mandskab og materiel. Stationen er af samme type som Hvidovre, Korsør og Rønnes, en stor ”betonbunker” med låste døre og porte overalt. Stationen er placeret lige overfor den gamle Falck station, som er lejligheder i dag, og garageanlægget er ombygget til forretning. Som i mange andre byer er Falck stationen placeret centralt, og med let adgang til hovedfærdselsåren i området.  Mandskab: Der er tilknyttet ca. 41 reddere, 10 P-vognsreddere, 5 elever, 0 mekaniker, 1 udrykningsleder, 1 stationsleder, 23 deltidsbrandmænd, 1 kontorassistent og 1 Rengøringsass. Vagtformer: Vi har både døgnvagter, kombinerede dag/aftenvagter og dagvagter, på vores station. Faciliteter: 4 døgnvagtsrum, opholdsstue, opholdsrum/soverum, køkken, 4 kontorer, skolestue, omklædnings og baderum herrer og damer, solarium, træningsrum, gårdhave/terrasse, værksted, vaskehal, garager og lagre. Værkstedet er nedlagt, så alle reparationer sendes til centralværkstedet i Nykøbing F, hvor der går 4 mekanikere som samtidig er med i beredskabet til brandudrykninger, i dagtimerne i Nykøbing F . Vagtcentralen som koordinerer alle ture, ligger i Holbæk, de bruger et styresystem ”EVA 2000” til at arbejde med, samtidig har de en skærm, ”GIS”, hvor de kan se på et digitalt landkort hvor alle ambulancer er I Storstrøm, Vestsjælland og Roskilde amter . Alle 112 opkald i regionen, modtages af politiet i Slagelse, som så via edb sendes til Falcks Vagtcentral i Holbæk. På Falck i Nykøbing  ligger der også en vagtcentral, som i daglig tale hedder : Meldingsmodtagelsen, det er dem der modtager alle opkald i dag og aftentimerne, fra telefonnummeret :70 10 20 30 og 70 12 14 04, de laver så en rapport som de sender til Holbæk, som så sender turene ud til os via udkald. Falcks a/s er et selvstændigt redningsselskab.

Ambulanceredder udannelsen er i en kolossal udvikling i de kommende år, hvor Maribo stationen er med helt fremme som nogle af de første i landet. Man er begyndt at uddanne ud fra amerikanske principper, så om ca. 2 år skulle det på landsplan ligne den amerikanske paramediciner uddannelse, men stadig på et lavt niveau i forhold til derovre. De har f.eks. 32 slags forskellig medikamenter mod vores nuværende 9 : Glycerylnitrat, Diazepam, Salbutamol, Glucagon, Adrenalin, Hjertemagnyl, Naloxone, Alnotox og Natriumklorid.

ALLE VORES MEDIKAMENTER ER UINTERESSANTE FOR MISBRUGERE  !

 

Ambulanceredder titler:

Assistent: Assistenten skal have den samme viden som behandleren, men har ikke noget ansvar for behandlingen.

Niveau 1 Assistent: Er den nye assistentuddannelse som primært foregår på social og sundhedsskolen, og som er første led i at blive niveau 2 behandler.

"Gamle"  Behandlere:  Er en uddannelse internt i Falck regi, som kun kan bruges i Danmark i de forskellige ambulancekorps, og den giver kompetence til at behandle med 4 medikamenter, den er ved at udgå til fordel for Niveau 2 uddannelsen.  En "gammel" behandler der ikke ønsker at blive Niveau 2, bliver automatisk Niveau 1 i det nye system, som så er assistent til Niveau 2 behandleren.

Niveau 2 Behandlere: Er den nye uddannelse efter amerikanske principper, og som giver kompetence til 9 medikamenter og PHTLS, som betyder: Pre Hospital Traume Life Support. Med den uddannelse kan man i princippet køre ambulance i hele verdenen. 

Akutbil mand: Er også en behandler på Niveau 2, men har yderligere et par kurser der gør ham bedre rustet til at køre selvstændigt, når  han kører akutbilen. Så akutbilen er altså ikke en læge, som mange fejlagtigt tror når de har haft besøg af sådan en.

Lægeassistent: Er også en behandler på Niveau 2 (i storstrøms amt), men har yderligere et par kurser der gør ham bedre rustet til at køre med en læge eller sygeplejerske i lægebilen.

                         0VOGNNUMMER FORKLARING: Numrene på bilerne: F.eks. 3942 ( som er en ambulance). 3 betyder ambulance, 9 betyder vores område ( som er ca. storstrøms amt ),  42 er nummeret på bilen. Alle biler fra Maribo stationen, har 1-17 foran numrene som er Maribos stationsnr. Altså 1-17  3942 er:  Maribo/ambulance/storstrøms amt/bilnr.  Når bilen så bliver skiftet ud får den nye det gamle nr.

S8907      Værksted
Stationsledervogn:    Opel Zafira Van 1,9 CDTI

Årgang: 2006 

 Værkstedet er udlejet til Applus bilsyn
   Vaskehal   Gl. Station

Vaskehal med automatisk shampoo-voks tilførsel i børsterne    

Den gamle station, Vesterbrogade 57, på den anden side af vejen af den nuværende station.  Billedet er fra ca. 1971   

   Vagtcentral Sjælland         Meldingsmodtagelsen i Nyk.F
Vagtcentralen ligger i Holbæk, de disponerer alle ture i Vestsjælland, Roskilde og Storstrøms amt , samt modtager alle opkaldene fra 1-1-2    meldingsmodtagelsen som modtager alle opkald , bl.a. autohjælp kunder og bestilling af siddende sygetransport m.m, i de tre amter.
   Alarmcentralen 1-1-2
Alarmcentralen i vores område, ligger på politigården i Slagelse